При добра посещаемост премина поредДени Рикар (Denis Ricard)ният Клуб на пътешественика. Акцентът бе на Кoнференцията "Исторически градове 3.0. Местни жители и посетители. В търсене на качество и комфорт ", състояла се на 1 и 2 март в гр.Краков, Полша. Участието в тази конференция на НЧ "Месемврия 2015" бе по покана на госпожа Агата Межинска от Международния отдел на град Краков. На конференцията бяха показани добрите практики от Амстердам, Единбург, Брегенц (Австрия) и др. Имаше и срещи с представители от гр. Краков, Варшава, Замошч, Флоренция, Рига и др.. Полските участници бяха уведомени за започващите от края на март 2018 г. директни полети на авиокомпания Ryan Air от и до Бургас до полските градове Краков, Жешув (Rzeszów) и Варшава (Молдин). На снимката: господин Дени Рикар (Denis Ricard) - генерален секретар на Организацията на градовете на световно наследство ( OVPM или OWHC) и представителят на НЧ "Месемврия 2015" Божин Джинков. П.С. Господин Рикар бе официално поканен да посети отново нашия град Несебър.

 

Народно читалище „Месемврия 2015“ - Несебър ще отбележи отново ирландския празник Св. Патрик с ирландска музика, зелени напитки и дрескод зелено. Събитието е на 17-ти март, събота, от 19:00 ч. Входът е свободен! Националният празник на Ирландия Св. Патрик се чества от ирландците       не   само в родната им страна, но и oт сънародниците и техните приятели     в страни като Австралия, Аржентина, Великобритания, Германия, Канада,    САЩ и др., а в последните години и в Република Корея, Япония, Русия и  др. За читалище "Месемврия 2015" празникът има и специално значение, защото то е ЕДИНСТВЕНОТО читалище в България, което се помещава в бивш ирландски пъб.

Клубът към Народно читалище "Месемврия 2015"- Несебър се помещава       на ул. "Христо Ботев" 10 А.

В един сайт, на един профил пишеше: "МЛАДА ПРАХОСМУКАЧКА ТЪРСИ СВОЯ БОКЛУК В ЖИВОТА!" Това вдъхновявя актьора Косьо Лингорски и по негова идея скандалната писателка Даниела Великова написва "Секс, лъжи и интернет", от което се получава един хубав пародиен моноспекатъл. Героят става жертва на приятелска закачка в интернет и получава прилични и неприлични предложения от жена-вамп, лолитка, еснафка, домакиня, "професионалистка" и кой знае от кого. Изобилстват пародийните ситуации и шеговити коментари. Авторските песни на Емил Владов подсилват забавното, закачливо настроение на спектакъла. Вход : 6 лева.

Кога: 24 март 2018 г. от 19:00 часа

Къде: Клуб Red Harp, ul. "Христо Ботев" 10 А. гр. Несебър, Нова част (в близост до Рок бар Карамел) 

 

Спектакълът не е подходящ за лица под 16 години!

Постановка: Емилия Цанкова
Сценография: М.Атанасова
Участва Косьо Лингорски

Народно Читалище Месемврия 2015. All Rights Reserved. © 2017